20 نوفمبر 2019

نبض المصريين : الموزه في اكلات الحياه الشرقيه مع الشيف ( توفيق محمد )

الشيف توفيق محمد 

عمل موزه بالشعريه
اول حاجه احضار الموزه بعد كده صلق الموزه رفع مياه على النار مع بصل وجزر  وكرفس وفصين توم فرش ولو فيه طماطم فرش مفيش مشاكل قطعه طماطم واحده او اثنين تتقطع عل اربع قطع مع التوابل عباره عن فلفل اسمر وجوزة الطيب وحبهان وورق لوراوفى المياه مع الموزه بعد المياه متغلى يتم تنزيل الموزه ثم بعد ذلك يتم تحمير الشعريه معى الزيت الذره والزبده لازم زيت عشان الزبده متتحرقش منك ثم بعد ذالك نأتى بالمكونات  مره ثانيه عباره عن توم وبصل وكرفس وجزر وعصير طماطم فريش قوب صغير بس مفروم انما المتقطع مع الموزه اى تقطيعه عشان يستوى مع الشعريه ولازم الشعريه تتعقد بشوربة الموزه عشان الطعم بتاع الموزه
بعد مالموزه تستوتي والشعريه يتم احضار الطاجن ثم غرف الشعريه بالطاجن ثم احضار الموزه على الطاجن معى الملح والفلفل الأسمر وتلميعة الزبده معى الموزه فى الفرن
الملح والفلفل على الموزه بسيط جدا الفتره الى  داخل الفرن من خمس دقائق إلى سبع دقائق لكى تتحمر الموزه بس كل ده عند تشميع الشعريه عشان تكتمل التسويه معى الموزه
 فى الفرن هى دى عمل موزه بالشعريه